tisdag 12 mars

var själv med barnen från torsdag till söndag förra veckan. även fast inte rickard var hemma så hade jag en sån mysig och härlig helg. i fredags kväll kom annica och barnens tremänning alexander hit. novalie sov hos farmor och farfar så vi hade kvalitetstid med de stora barnen. vi åkte till en pizzeria och köpte pizza som vi tog med oss hem och åt. sen så lekte barnen så snällt ihop medans annica och jag kunde sätta oss och ta igen oss och prata om allt och ingenting!
 
och lördagen den blev minst lika bra den också. på förmiddagen städade och packade jag och nellie innan vi tog en promenad för att hämta hem novalie. efter lunch kom sofia och siri hit, vi klädde på barnen direkt och gick till barnens dagis där barnen lekte och vi fikade. varm oboy, macka, solsken och tre fina barn framför oss. kan det bli bättre? :)
 
siri, novalie & nellie
 
i söndags blev det cykeltur med barnen och senare på eftermiddan tårta hos mamma! har även fått veta några roliga saker som gör framtiden ännu lite ljusare! :)

onsdag 6 mars

sitter ihopkrupen under en filt i soffan och väntar på att rickard ska komma hem. han lovade att komma hem till nio i alla fall, då blir det mia på grötö och dela på en Ben & Jerry´s (half baked såklart) måste vara världens godast glass. jag vågar aldrig köpa någon annan smak på B&J för jag vet att ingen kommer att slå half baked och då blir jag bara besviken och vill ha en half baked också, men blir lite väl att äta två ;) och eftersom den är världens godaste så är det ju såklart också världens onyttigaste glass, men men jag äter hellre den och njuter av smaken än att äta en vanilj lättglas som inte alls smakar som det man vill ha!! :) lite glassprat såhär på onsdagskvällen. och idag har jag ju också joggat en liten sväng, så kanske har tränat bort hälften i alla fall ;)
 

 
i söndags sken solen så skönt så jag och nellie tog en cykeltur, eller jag gick bredvid när hon cyklade. hon har inte cyklat så mycket så det är bäst att gå bredvid som stöd. men i vår kommer det att bli många cykelturer, då kan hon ju följa med på sin cykel när man ska ut och gå istället för att sitta i vagnen nu när hon har blivit så stor. tänk att min stora tjej fyller fyra år i sommar. och jag fyller 25! fast sedan jag fick barn så har jag inte tänkt på hur gammal jag är. eftersom nellie fyller dagen efter mig så blir all fokus på hennes födelsedag istället, men det gör mig inget alls!
 
 
ser lite sur ut kanske, men hon ville inte att mamma skulle ta kort på henne, som hon nu nästan aldrig vill. så tråkigt! men det går väl i perioder. tror alla känner hur solen påverkar en nu när det börjar bli vår. man får så mycket ny energi. men tyvärr så tittade jag på vädret och det ska bli väldigt kalla nätter nu och ev komma snö nästa vecka.. får passa på att cykla med nellie till helgen igen medans det är barmark på cykelbanorna!

lördag 2 mars

jaha då vart jag själv här hemma för en liten stund. vad knäpp man blir när man helt plötsligt är själv hemma, för det händer ju inte så ofta. jag satt mig först i soffan, gick och gjorde iordning en smörgås, sen la ja mig i sängen typ 1 minut och funderade på vad jag skulle göra egentligen. jag har så svårt för att bara sätta mig och njuta av lugnet, så jag gick ner i källaren och satt mig här framför datorn istället ;)
 
barnen och rickard är iväg till hans moster och kikar på små chihuahua valpar, kan tänka mig att de är riktigt söta, får hoppas att barnen är försiktiga med dom!

efter våran smoothie frukost idag så gav vi oss ut på en bob runda. vi gick till stora backen som ligger ganska nära oss. men jag är så feg när det gäller att åka så jag och novalie höll oss mest vid sidan av backen där det inte var så brant. medans pappan och nellan flög ner där det var brantast. nellie var i alla fall duktig att gå uppför själv hela tiden och skrek av glädje under varje åk. själv så fick jag dra novalie uppför eftersom hon inte gick! känns som man har tappat allt vad kondition heter efter den jobbiga influensan vi haft! efter ett tag gick vi vidare till OK och köpte oss lite förmiddagsfika som vi fikade när vi kom hem. var tänkt att vi skulle grilla korv lite senare, men det fick bli stekkorv för smidighetens skull ändå ;) längtar så till grillsäsongen nu, svärmors hemgjorda potatissallad och en massa kött och goda såser, mums! :)
 
annars idag så har vi varit och målat lister och foder, tvättat och packat lite i pannrummet. kan snart inte packa så mycket mer innan det är dags för flytt, längtar såå!
 
i veckan var jag och hämtade ut lite tapetprover också. det lutar åt en vit/grå randig tapet som vi ska ha i vardagsrummet. men vi valde att beställa färg till taket först och klura lite mer på tapeten. taket måste ju ändå målas först och göra underarbetet på väggarna, så det dröjer med tapetsering ändå.
 
RSS 2.0