söndag 27 januari

 
har äntligen slagit mig ner i soffan för att ta kvällen. idag har jag haft lite egentid med nellan. vi började med en tur på ikea för att kika på lite möbler. och vi var båda två sugna på köttbullar och mos, så det fick det bli! första dagen idag som hon åt ordentligt efter sin sjuka vecka. började vela igen om vilken säng både vi och nellie ska ha, åh vad trött jag blir på mig själv när jag inte kan bestämma mig!
 
efter ikea turen så tog vi en snabbis inne på marieberg också. köpte några dagistoppar till nellie och present till hennes tremänning som hon ska på kalas hos nästa helg.
 
efter eftermiddagsfikat idag fick det bli en springtur, känns skönt att ha tränat både lördag och söndag nu. för till veckan får jag se vad som orkas med efter jobb mm. nu väntar jag på att min man ska komma hem med bröd och räkor. då blir det räk & äggmacka! 

lördag 26 januari

 
såhär såg våran frukost ut idag, en busig novalie och en trött nellie och pappa! äntligen vaknade jag upp idag med att förkylningen var bättre, bara lite snorig. så efter en tallrik gröt och ägg så gav jag mig ut på en lugn och skön joggingtur.
 
nu har rickard och nellie åkt på stubbrace, jag och novalie stannade kvar hemma. dels för att hon behöver sova en liten stund nu innan vi ska åka iväg sen. barnen ska hälsa på hos morfar & åsa en stund medans rickard och jag ska lägga golv i nellans rum.
 
i övrigt så vet jag inte vad helgen kommer att bestå av, men det återstår att se. nu är ju snön tillbaka så det kanske blir lite pulkaåkning imorgon eller en tur till en grillplats och grilla lite korv :) sen så är jag lite sugen på att åka och kolla på möbler också. där jag skulle beställa ifrån först så var inte leveransen förrens maj, och jag som är lite otålig kanske inte orkar vänta på allt så länge. fast iof så hinner jag ju spara ihop lite pengar först då också :) ja, vi får se hur det blir!
 
trevlig helg på er. kram

måndag 21 januari

 
en sjuk liten nellan i bakgrunden
 
första jobbdagen avklarad. det blir ju alltid mycket nytt och så när man börjar nytt jobb, men bara roligt att lära sig och utvecklas! idag har jag mest sorterat och hämtat reservdelar och åkt och lämnat några budbilar. till en början trodde jag mest att det skulle bli kontorsarbete, men det blir nog minst lika mycket annat. men det är bara roligt att det är varierande :)
 
rickard har varit hemma med nellan idag, 40,3 i feber har hon och hostar och jämrar sig. inte alls bra med henne. så hon blir nog hemma minst två dagar till.
 
var meningen att jag skulle åka och måla nu när barnen somnat, men rickard hade glömt att latexfoga hörnen när han tapetserat klart igår, så han fick åka och göra det nu så målar jag imorgon istället! så nu kan jag bara sitta och ta igen mig och läsa bloggar :))
 
 
 

säng till nellie

 
igår bestämde jag mig. det blir denna säng ovan till nellie. tror att hon känner sig tryggare att sova i en lite mindre säng ett tag till. så får det kanske bli en hemnes dagbädd om ett par år. för hon borde ju i alla fall kunna sova i denna två år till. ni hittar den på bl.a. jollyroom.se.

söndag 20 januari

sitter här i soffan med en sjuk liten nellie. hon har hostat hela natten mellan oss och vaknade med 39,5 graders feber imorse. så dagens första timmar låg hon i fårtöljen och tittade på tv. sen så har hon hjälpt mig att packa ner lite porslin som ändå inte används i flyttkartonger. och nu spelar hon på sin surfplatta, skönt att hon är lite piggare just nu i alla fall. pappan och novalie är i nya huset och tapetserar lite.

 
var dags att toppa nellies hår igår kväll, hade ju blivit ganska så långt. och novalie klippte jag lugg på, fast får se om vi sparar ut den igen eller om hon får ha så :)
 
imorn är det dags att börja jobba, så rickard får vabba för nellie så att jag får komma iväg! känner mig väldigt seg och tung i huvudet jag med, men jag vill komma iväg!
 

fredag 18 januari


slår mig ner i fåtöljen en stund med frukost nr två. tog en timmes promenad i kylan med barnen innan det var dags att lämna på dagis, så jag känner mig värd lite vila innan jag drar igång med dagens planer. städning, tvätt, handling, måla lister står på schemat idag. och i em/kväll kommer en vän med hennes 6-månaders bebbe hit för fredagsmys med oss medans pappan i huset är på hockey.
 
nellans bästa kommentar på promenaden: "dä stinker om hästera" (med rejäl degerforsdialekt) ;)
 
nått som inte är lika kul var att jag vaknade med halsont imorse .. får ta igen mig i helgen så jag är redo för jobb på måndag, ska bli spännande!

onsdag 16 januari

 
 
idag fick det bli en promenad i snön på boben till dagis. tog en liten omväg så att de skulle få åka lite mer, och gud så svettigt det blev när vi väl var framme! men det uppskattades av barnen i alla fall.
 
åkte direkt ner till huset sen när jag kom hem och slipade väggarna. sen raka vägen hem för en dusch, svettig och dammig! blä! så det var riktigt skönt att duscha och känna sig ren igen. sen gjorde jag mig klar och åkte in till karlskoga för att köpa reparationstapet och flyttlådor. men de hade bara en rulle kvar så fick börja med det, hoppas att det kommer in mer innan helgen. och flyttkartonger glömde jag bort att jag skulle ha, så det kom jag hem med utan också.
 
klockan tickade på och det blev dags att hämta barnen på dagis. när vi kom hem vilade vi i sängen en stund allihopa och läste bok innan vi drog igång och bakade chokladbollar! jag rullade bollar och nellie rullade dom i pärlsocker och riven vit choklad. de tycker det är så skoj när de får vara med och kladda. novalie kladdade i diskhon hon istället medans vi bakade. så slängde vi ihop chili con carne & ris också, så maten skulle vara klar. för direkt när pappan kom hem åkte vi till tippen med några påsar skräp! känns skönt att rensa ut så det blir mindre saker att flytta sen.
 
nu ska jag göra något jätte roligt, nämligen stryka sängkläder!! ;)
 
 

flytten

har varit och målat taket i nellans rum två gånger idag och spacklat väggarna, så imorn blir det slipning. sen är den värsta delen klar! grunden är det tråkigaste men säkert det viktigaste. var och beställde tapeten idag också. det blir tre vita väggar och en vägg så blir det vit träpanel på lite drygt halva och en rosarandig tapet som vi ska tapetsera liggande på överdelen av väggen. av träpanelen så tänkte vi bygga som en låda/hylla som hon har i sitt rum idag, ni får se bilder senare, för just nu ser det ut såhär bara ;)
 
 
tanken är att vi ska flytta till påsk eller semestern. det är rickards föräldrar som bor i huset nu och har bott där sen rickard var nått år, men nu när alla barn är utflugna så blir det lite för stort för dom, men perfekt för oss :) så de flyttar till vårat hus och vi till deras. så därför kan vi lägga upp renovering och flytt lite vad som passar alla bäst!
 
ikväll börjar bygglov, inrednings/renoverings program är faktiskt min favorit, konstigt va ;)

måndag 14 januari

jahopp då går jag in i sista veckan som arbetslös. veckan är ganska planerad redan så den kommer nog gå fort. i förmiddags lekte barnen jätte bra tillsammans medans jag rensande bland sängkläder och handdukar och lite annat smått. fick bara rycka in några gånger när de var oense om något ;)
 
efter lunch åkte vi in till karlskoga till tina och melwin. vi tog en kort liten promenad till lekparken för lite frisk luft. sen blev det inomhus lek och fika. det är sånna här dagar man saknar mammaledigheten. kunna vara hemma och pyssla och träffa andra mammor & barn för lek och massa prat.
 
innan det var dags för barnen att sova så åkte vi och rensade ut alla saker som stod i rummet som vi ska renovera till nellie. så imorn drar jag igång. barnen ska ju till dagis några timmar så jag åker och tar bort lite lister och foder och målar taket en första gång. renoveringen går i rasande fart, men lika bra att passa på nu sista veckan när jag är hemma. för sen kommer det inte hinnas med lika mycket.
 
 Novalie och finaTina & Melwin

crazy.stupid.love


 
filmtips såhär på måndag kvällen. vi tittade på den igår och den var väldigt bra!

lek & buslandet

 
oj vilken dag det har varit. barnen vaknade tidigt (06:00) så strax efter det var det frukost. har oturen att vi inte kan ligga kvar så länge i sängen på mornarna för den lilla tjejen står och drar i mig och säger "om om fukost", så då är det bara att pallra sig upp. sen var det bara att underhålla dem ett par timmar innan vi åkte in till örebro till det efterlängtade lek & buslandet. där inne blev det fullt ös två timmar innan det var dags att åka och äta lunch. det blev max till lunch då vi ändå skulle in på k-rauta innan hemfärden. det var första gången novalie var med på lek & bus, men hon tyckte det var så skoj så. hon är lite fegare av sig än nellie, men det släppte mer och mer. så det var nog bra träning för henne att få klättra och åka rutschbaner! en varsin påse lördagsgodis fick de med sig hem också, de kunde inte vara annat än nöjda :)
 
väl hemma så var barnen väldigt trötta och tjuriga så det blev inte en lika rolig eftermiddag, men så är det ibland. fast nellie är inne i en period där hon inte lyssnar för fem öre och bara tjatar och tjatar om saker. jag vet inte vad jag ska göra för att få henne att lyssna. hon bara sitter i sin egen lilla bubbla och fortsätter med det hon håller på med när man ber henne om att klä på sig mm. ibland bara kokar det i mig och idag var en sån dag!! men men det ska nog bli ordning på det också. för i övrigt så är en en goo, glad och självständig liten tjej!
 
nu sover de båda, och rickard också kanske, för han la nellie för en halvtimme sen och har inte kommit ned än. brukar bara ta fem minuter annars, men han var väl också trött. ikväll blir det bara ta det lungt kväll framför tv:n med lite godis. känner att jag inte heller kommer kunna vara vaken i så många timmar till!

vilken är finast?

till novalies rum
 
 
eller

fredag 11 januari

idag tog vi en promenad till dagis hand i hand alla tre. det snöade och det hade lagt sig ett snötäcke över vägen, så man såg inte var det var halt. novalie ramlade tre gånger och jag själv var såå nära att ligga platt på marken en gång. gillar inte det här vädret nu. jag tycker att det kan få vara vinter snö och kallt i november/december, men efter jul ska det vända mot våren. men så är ju tyvärr inte fallet, minst 2-3 månader kvar!
 
idag börjar jag min lediga tid med att sätta mig framför datorn/tv:n en stund och bara slappa. sen är det dags att ta tag i dammsugning och dammtorkning. och så ska listerna målas en sista gång också!
 
igårkväll var vi iväg och kollade på tapeter till nellans rum, men jag kan inte bestämma mig. och inte hon heller, för ena stunden ska hon ha stjärnor och andra inte. igår hittade jag en randig tapet som skulle vara fin liggandes. så jag får fundera på det över helgen tror ja :)

torsdag 10 januari

usch vad mätt jag är nu känner jag. åt precis en tidig lunch, fisk, potatis och äggsås som var rester från gårdagens middag, och jag hade visst lastat på lite för mycket i min matlåda. och jag är en sån person som äter tills det är slut, även fast jag är mätt. så nu får jag lida för det!
 
novalie har jag precis lagt för att sova middag och nellie sitter bredvid mig och spelar på sin surfplatta. hon brukar få göra det en liten stund när lillsyrran sover middag, annars är hon bara där och försör för henne! hon är lite för liten för att spela än, hon mest drar och trycker på allt, hon kan låsa upp iphonen och trycka på bilder, men man vet adrig om hon hittar på nått annat dumt.
 
förmiddagen har gått åt till att rensa i källaren. ni kanske har märkt att jag älskar att rensa och kasta/ge bort saker. då blir det mindre liggandes hemma. har gjort iordning två kassar med baby&barn kläder som ska ges bort till någon som var i stort behov av det. det är ändå kläder som inte kommer användas hemma och vi har ändå en massa kvar. igår var rickard till tippen med två sopsäckar med saker som skulle slängas, men jag har redan fått ihop en hel del till. det är säkert en del som man skulle kunna sälja på loppis, men just nu orkar jag inte engagera mig i det, i och med flytt och renovering :)
 
stora tjejen bredvid mig nu

onsdag 9 januari

nu har jag suttit på samma ställe i nästan tre timmar, det är inte ofta det händer. blir så seg när jag är själv hemma, eftersom man annars leker med barnen eller fixar mat & massa annat. men nu tänkte jag snart äta lite lunch och sen åka och måla på listerna igen.
 
barnen ska hämtas klockan två, skulle vilja hitta på nått med dom. men snön är ju borta så ingen pulkaåkning blire. och öppna förskolan har stängt. så det får bli nån aktivitet hemma tror jag.
 
kan inte bestämma mig över vilken säng nellie ska få i sitt nya rum, är det bättre att köpa den större sänge direkt eller ska hon få en juniorsäng? hur länge sover barnen i det?
 
 
eller
 
 

längtar

 
man kan ju inte bli annat än bebis sugen igen när man kollar på gamla bilder, och när många i omgivningen ska ha barn. längtar så tills det är våran tur igen <3
 
det här är "stora" novalie, 4,1 kg tung nyfödd

H&M

klickade hem en del av novalies 2 års present från h&m igår kväll, detta blev det. allt i strl 92.
 
 
så fint med matchande shorts :)
 
 
 
 
perfekta dagis jeans!
 

tisdag 8 januari

barnen har inte varit på dagis på 2,5 vecka, så idag var dom nöjda att få komma dit. vi tog en promenad till dagis strax innan nio, stora tjejen gick och var så stolt att hon blivit så stor nu :) så kul när hon säger att hon är en stor tjej nu och har slutat med napp, välling och blöja. men sen fem minuter senare kan hon ha ångrat sig igen ;) jag tog på mig löparkläderna och tog mig en tur direkt när jag lämnat dom. får passa på nu när jag ändå har lite egen tid innan det är dags att börja jobba igen. ska strax åka iväg och måla listerna och fodren en gång till också. så snart får ni se en bild på novalies rum!
 
idag har vi bokat sommarens semestertripp till böda sand på öland :) vi har bokat en stuga med rickards systers familj och vi kommer att vara där i en vecka. skönt att ha nått bokat redan och se fram emot inför sommaren. så nu hoppas jag på fint väder den veckan också. rickards föräldrar kommer också att vara där i husvagn samma vecka, så vi blir ett riktigt gäng :)
 
 
 
 
 
bilder från stugan
 


 
 

kitchenaid

jag har länge velat ha en kitchenaid och i år när jag fyller 25 så tänkte jag önska mig en, i alla fall bidrag till en ;) troligtvis så blir det den cremevita, men visst är den ljusrosa galet snygg också, även fast jag inte är en så rosa tjej så gillar jag just vitt och ljusrosa på inredning.
 
 
och alla fina skålar och formar i pastellfärger är ju så fiint!!
 

snart 2 år

snart blir lilltjejen här hemma 2 år, den 22 februari. så det är dags att börja fundera på presenter och tårtor :) hittade en legoförvaring som garanterat kommer få flytta in hos henne. blir nog en vit och en rosa. i övrigt med leksaker så fick de så det räckte vid jul! så kläder är nog mer nödvändigt, eventuellt en ny jacka.
 
 
 

snart dags för jobb och den sanna vardagen igen

snart är det dags för mig att börja jobba. jag tror inte jag har berättat för er att jag fått jobb! jag börjar om två veckor, kommer att jobba med administration och lite blandade saker på karlskoga bilskadecenter som min mamma och morbror äger. arbetstiden kommer att vara 06:45-16, så ordentliga rutiner behövs hemma nu när rickard och jag får samma arbetstider och få allt att fungera med barn och hushåll. men det ska nog gå bra. visst kommer det vara tungt att kliva upp 05.15 för att göra sig och barnen iordning och åka hemifrån 06.15. men nu kommer rickard och jag dela på hämtningarna och lämningarna för att underlätta. det tråkiga är att det blir långa dagar för barnen på dagis, fast det är ju så det ser ut för många och de älskar ju dagis så det ska nog inte vara några problem.
 
i helgen gjorde jag en matlista för 4 veckor så att man inte behöver fundera på vad det ska lagas för mat när man kommer hem i alla fall.
 
nu när jag har varit arbetslös har jag ju kunnat ordna med mat, tvätt, städning etc på dagtid, men nu ska allt göras kvällstid och helger.
 

på tal om hälsa

jag läste precis en sak som fick mig att fundera lite. det är ju mycket tal nu om vikt & träning, det påverkar nog många, mig också! frågan man ska ställa sig är inte "vill jag gå ner 10 kilo?" (för det vill säkert de flesta) istället ska man fråga sig "vill jag leva det liv som krävs för att vara vältränad och hälsosam?" det är två helt olika saker. efter mina nästan två veckor på väldigt hälsosam kost kom jag fram till att jag inte vill det. jag älskar mat & jag älskar träning. så istället för att utesluta allt det njutbara från min kost så behåller jag det, men ändå fortsätter träna. jag mår bra av att träna+jag mår bra av att njuta av god mat = jag kanske inte får den vältränade kroppen som jag skulle vilja. men jag lever ett njutbart liv ;) jag är ändå imponerad av de som lyckas, så länge ni mår bra samtidigt! :)
 
 
kanske man ska slänga ihop detta underbart goda brödet (hurtbulle) till en soppa imorn till lunch!

lördag 5 januari

jaha, vad ska man göra nu då. barnen har somnat och rickard är hos en kompis och badar tunna och dricker lite öl. får kanske njuta av ensamheten och göra precis vad jag vill. ska nog titta på lite barnrumsinredning till flickornas nya rum :)
 
idag har rickard och jag varit iväg i skift. imorse åkte jag och målade väggarna en omgång och när jag kom hem åkte rickard till mamma och grejade med nån fläkt som skulle kopplas in. strax innan han kom hem knallade jag och små kottarna iväg hem till farmor & farfar. de gick hela den 1 km långa sträckan, så duktiga så ;) och söta! sen målades väggen en omgång till innan det var dags att fara hemåt för kvällsmat och nattning.
 
älskar er så <3
 
 
 
 

torsdag 3 januari

här är det full rulle och renoveringen är igång av sovrum nummer två. just nu tycker jag synd om de jag haft runt omkring mig den senaste veckan. för usch så grinig och irriterad jag har varit. idag kunde jag inte stå emot så jag öppnade aladin asken med mörk choklad och tryckte i mig en hel del. men ack, det är sånt som händer och gott var det. det är ju dumt att må dåligt över det egentligen, för då känns det ju väldigt onödigt. bättre att njuta av det och ta nya tag. får inse att förbud för mig innebär att jag bara blir så himla sugen på det jag inte får äta. så framöver blir det inge godis på veckodagar men det är tillåtet i lagom mängd på helgen. då vet jag i alla fall att jag kommer få äta det snart ;)
 
vi hade oturen att reparationstapeten på cheapy var slut, och även på ÖB där samma märke finns. och de visste inte när det skulle komma in igen. så det kanske blir en tur till örebro/karlstad för att få tag i samma sort som vi satt upp på en vägg redan.
 
längtar tills vi ska flytta nu, större ytor, mer förvaring och enplans!

2013

årets första dag och mitt humör är inte på topp! för ca 1,5 vecka sedan så slutade jag med kolhydrater och socker för att tappa ett par kilo och få en motivationsskjuss i träningen. men att sluta med detta är inte lätt. de första 5-6 dagarna hade jag inte något sug alls, kanske berodde på att jag var så motiverad. men nu, det är nu det börjar tära på mig. dessutom har jag yrsel och känner mig svimfärdig emellanåt. socker är verkligen en drog som man stoppar i sig och blir beroende av. jag kommer succesivt att smyga in kolhydrater i min kost igen, men då bra kolhydrater. jag vet att min kropp behöver lite kolhydrater eftersom jag har tänkt att konditionsträna, mestadels löpning. jag har också börjat gymma och det känns kul. körde ganska mycket gym för ett antal år sedan, så det kanske är dags att ta tag i det igen. och jag hoppas på att se lite resultat i alla fall! :)

gott nytt år

ni är fortfarande en del som tittar in här, trots glest med inlägg. innan jul blev vi nästan klara med ett av sovrummen i nya huset, bara lite små saker kvar. här nedan ser ni resultatet. tapeten med hjärtan och panelen är bara på en vägg och på de resterande väggarna har vi satt reparationstapet som vi målat vit. tapeten är från Boråstapeter och deras barnkollektion Lilleby. och denna gång så satsar vi på rejäla parkettgolv till de tre barnrummen. imorn drar vi igång med sovrum nummer två!
 
 
nyårsafton igår blev väldigt lugn för våran del. vi tog det som en vanlig dag. käkade tacos vid fem, la barnen strax efter sex och sen slog rickard och jag på en av de nya johan falk filmerna. tror jag somnande innan tio. men det kändes bra idag!
RSS 2.0