tips på bra kamera

är det någon som vill dela med sig om tips på någon bra kamera? jag vill så gärna ha en och ta massa kort på barnen och så :)

onsdag 31 oktober

 
 
nu är jag ganska så trött, beror på att novalie slog upp ögonen kl 04.20 och var klarvaken. men jag tog inne henne till oss och hoppades på att hon skulle somna om, men så fel jag hade. hon låg och sa bumbor, bumbor och då menar hon strumpor. så hon gick och hämtade strumpor så fick jag ta på dom, hon kanske frös om fötterna gumman :)
 
så morgonen blev en låång morgon innan det var dags för dagis. nellie och jag bakade kladdkakemuffins som vi tänkte fika i em när tina och melvin kommer hit, men först blir det en promenad med ungarna!
 
kanske man skulle ta och sova nån timme nu när man har möjlighet..
 

kram

 
springer ni och ger pappa en bamsekram innan han åker till jobbet? säger jag. nellies kommentar: nee, han ska inte få någon bamsekram han ska få en LILLESKUTT-kram. Hihi, så goo ;)

måndag 29 oktober

 
nämen vad är det här för goa ungar? ;) de trodde att de skulle kunna åka bob igår när det hade kommit lite snö, och de där napparna som ska vara i munnen väldigt ofta .. får åka till tomteland och lämna dom nästa år! (man kan ju tro att de skulle göra sig av med dom i alla fall) :)
 
barnen slocknade på två röda idag, och jag tror att jag somnade några minuter jag med. idag har vi bara varit hemma och inne hela dagen pga det dåliga vädret. men det har gått ganska bra ändå, barnen har lekt hyffsat snällt tillsammans. imorn blir det dagis några timmar och jag ska skicka iväg några jobbansökningar.
 
nu ska jag fortsätta knåpa ihop önskelistor till jul, så mamma och pappa håll utkik här :)

söndag 28 oktober

 efter en stunds städande så var det roligare att bygga koja
 
som ni märkt så blir det inte så mycket bloggande på helgen, då umgås jag med min familj hela dagarna! men nu är den lille och pappan iväg och hämtar en hylla till nellans rum och nellan ville vila lite, så då passade jag på att uppdatera lite här :)
 
den här dagen känns väldigt lång. men det beror nog på att vi fick en timme extra när man ställer om klockan. för de som inte har barn som vaknar samma tid som vanligt märks väl inte det, för då sover man ju oftast bara bort den, men här vaknar ju barnen otroligt tidigt när man vrider tillbaka klockan! så när klockan var nio idag redan så hade vi hunnit med en hel del. frukost, storstädning och en löptur. idag hjälptes vi åt att storstäda allihopa, så det gick undan :) det blir ju skitigt ganska fort igen när man har barn och hund, men känns alltid skönt när det precis är storstädat i alla fall!
 
vi har städat förrådet och garaget idag också så att vi kan ställa in bilen på natten. sen så har vi käkat goda munkar och haft barnens morfar på besök en liten stund. nu har jag huvudvärk (beror nog på den långa löpturen efter en lång tids vila) så jag ska nog lägga mig med nellie och mysa en stund..

lycka

älskar dig <3
 

fredag 26 oktober

 
idag på förmiddan har vi varit på öppna förskolan. det är något som jag har saknat sedan barnen var små och jag var föräldraledig. så nu passar jag på att gå dit på fredagar när både jag och barnen är lediga. dom verkligen älskar att vara där, och de tycker det är kul att mamma är med dem, de tror att det är deras andra dagis som mamma får vara med på :) det är oftast många barn där och personalen är jätte gullig!
 

kvällen för mig själv

nu sitter jag här i tv-rummet i källaren helt för mig själv! barnen har redan somnat och jag ska ta tag i lite jobbsökande och annat pyssel på datorn. tänkte försöka få ihop lite önskelistor till jul också :)
 
vi har det nog väldigt smidigt vad det gäller nattning av barnen ändå. nu för tiden lägger sig nellie först (om både rickard och jag finns hemma) då turas vi om att natta henne i våran säng. vi ger henne välling, borstar tänderna, lägger oss med henne och säger godnatt så sover hon oftast inom 5-10 minuter. novalie lägger sig mellan halv sju och sju, henne ger vi välling i sin spjälsäng, sen går vi ut så somnar hon själv efter en liten stund. så det är ganska smidigt :) så när klockan är sju senast så brukar båda barnen sova redan och man har egentid hela kvällen om ingen vaknar, men det händer väldigt sällan. novalie har haft en period nyss som hon inte har velat somna på kvällen, men det berodde nog på att hon sov middag alldeles för länge, men nu får hon bara sova ca 1 timme så funkar allt bra :)

torsdag 25 oktober

vad roligt att ni börjar bli fler och fler som tittar in här. men det kanske beror på att jag har haft lite mer tid att blogga nu när jag är arbetslös ;) ni hittar mig även på instagram - carolinenyhlen heter jag där
 
gårdagens baktjej, chokladbollar blev det!
 
 

gympatjej

 
min fina gympatjej! nellie bytte om och var redo för gympa idag, men när rickard och hon väl kom till parkeringen på gympan så sa hon att hon inte ville gå in. hon orkade inte sa hon. och då är det klart att hon inte behöver om hon inte vill. men jag trodde faktiskt inte att man sa att man inte orkade redan när man är tre år ;) men hon kanske bara var trött efter en dag på dagis. får hoppas att hon vill gå nästa vecka igen :)

städning av kylen

idag tog jag tag i att städa kylskåpet, plockade ur alla hyllor och lådor och diskade dem. så nu har jag ett fräscht och härligt kylskåp igen! :) det händer ju inte allt för ofta så det är alltid lika skönt när man har det gjort.
 

onsdag morgon

 
bilder från dagens morgonpromenad till dagis. nellie ville ta med sig båtsman och då fick hon gå med honom också, och det gjorde hon, hon gick hela vägen till dagis. nu är det ju iof bara 600 meter typ, men ändå :) sen sa hon att hon ville att jag skulle ta med honom när jag hämtar dom sen så att hon kunde gå med honom hem, så söt!

ta det lungt, nu är årstiden utan krav här

ja precis, som rubriken lyder, det stämmer ju! i en tidning igår så stod det just så. här är en lista på varför hösten är så bra. många säger att de får höstdepressioner. men glöm dem och börja älska hösten istället.
 
så här tolkade magdalena graaf texten i tidningen:
 
man kan skita i hur man ser ut! (borsta håret, matcha färger) på med massor av stickat, ytterkläder och mössa..
 

skita i dammråttor i hörnen, dämpa belysningen och tända doftljus.

 

ingen bikinihets! ”man tar nya tag” efter nyår

 

varm chockad och lättlagade soppor/grytor.

 

ingen hets inför sommarlov/cuper/aktiviteter, midsommar/skolavslutningar/nya sommargarderober/nyfärgat hår/solbränna/bikinimage/rakade ben…

 

vädret är skit ändå! så man kan med gott samvete hyra en film och ligga kvar på soffan..

 

julklappar? ja det är hets! men det är långt kvar tills den 24 december.

 

 
hösten blir vad vi gör den till. eller? =)

dagisfotografering

 
idag fick jag koden så jag kunde se hur bilderna från dagisfotograferingen blev. här ovanför är 2 av ca 15 bilder. vi tog syskonkort också. det som jag tycker är bra är att de har valt ut ett antal kort så man kan välja vilket man vill ha. för jag vet i alla fall när jag gick i skolan så hade de ju redan valt ETT kort som man var tvunget att ta. nu har vi ju några att välja mellan, ska kolla med rickard vilka vi ska ta och även kanske fixa nån julklapp :)

tisdag 23 oktober

har varit och lämnat barnen på dagis precis. på vägen hem gick jag förbi OKQ8 för att äntligen köpa ett frimärke och post brevet till A-kassan, att det ska vara så svårt att få ett brev skickat! man gör ju annars allt annat över datorn så det är väl en lathet bara!
 
igår morse vaknade barnen med några prickar, svärmor kom hit innan jobbet för att titta på dom och funderade på om det kunde vara svinkoppor. men efter att jag googlat svinkoppar så var det inte alls likt och idag är prickarna som tur är borta! idag behövde nog barnen dagis efter fem dagars ledighet. och de tycker att det är så kul också.
 
hur går det med jobbsökandet då? jo, jag har sökt några olika jobb, ett i karlskoga och tre i örebro. det finns ju inte direkt många lediga jobb. jag har i alla fall bestämt mig för att inte studera något annat heller, då jag har andra planer längre fram i tiden. så det kanske senare blir någon/några användbara kurser istället. men det återstår att se! jag har ett inrednings/flytt-jobb i två veckor som jag ska göra i november i alla fall, det blir kul :)
 

torsdag 18 oktober

Min stora tjej är så duktig! Hon hjälper nästan alltid till att plocka ut diskmaskinen. Novalie brukar också vara med ibland men hon är inte lika försiktig. Men nellie vet verkligen vart alla olika bestick och sånt ska vara. Kanske ska köpa en tavla där jag kan sätta upp stjärnor som de får när de hjälper till hemma ;)

Idag var hundarna iväg och vaccinerades och vi hade ingen större ork att laga nå mat, så det fick bli köpmat idag, vilket blev Sibylla! Så nu ligger man här i soffan och är proppmätt, det blir ju lätt så..

onsdag 17 oktober

gud så jag saknar mina små skitungar
 
de går ju sina 15 timmar på dagis nu när jag har blivit arbetslös, och jag saknar dem mer nu när jag är "sysslolös". förut var jag ju också hemma men då var det bara att studera.. nu fixar jag lite hemma, städar, tvättar och söker jobb då såklart :) men jag hinner tänka så mycket mer på de små! när jag har hämtat dom idag så ska vi nog baka, nellie frågade imorse om vi kunde göra det. så antingen blir det nått sött och gott eller så blir det bröd som vi kan äta till kvällens soppa :)

tisdag 16 oktober

 
idag har jag besökt arbetsförmedlingen för första gången. jag har faktiskt aldrig varit arbetslös tidigare så det har inte behövts. för er som inte vet så har jag avbrutit mina studier då det inte kändes helt rätt, så nu är jag på jobbjakt. men det känns bra än så länge!
 
jag skrev in mig som arbetssökande idag och har bokat in ett möte nästa vecka. jag har även sökt ett jobb idag som jag hoppas lite på, även om det var i örebro. och en massa papper ska fyllas i och skickas in till a-kassan, så jag har fullt upp ändå på mina "lediga 15 timmar/vecka" då barnen får gå på dagis.
 
en positiv sak nu är ju i alla fall att jag får så mycket mer tid med barnen!
 
är det någon utav er därute som vet något jobb, så säg gärna till :)

måndag 15 oktober

Sitter nere i källaren med en busig liten tjej som inte hade lust att sova än. Hon hittade nellies tuschpennor, så hon passade på att kika lite på dom när syrran ändå sover. Fast hon vet att hon är för liten för att måla med tusch än, det brukar storasyster vara duktig att tala om för henne ;)

Novalie börjar tala mer och mer nu. Hon säger tydligt rita när hon vill rita! Och andra ord börjar trilla in också. Blir lite lättare att förstå henne när hon är arg då också :)

Idag har vi varit på öppna förskolan på eftermiddagen, kul att komma iväg och umgås med andra och kul för barnen att träffa och leka med andra barn.

 

söndag 14 oktober

 
idag lyckades jag få ta några bilder på min stora fina tjej! Oftast så vill hon inte vara med på bild så man får vara nöjd när hon vill själv! Hon frågade själv idag om jag kunde locka hennes hår till mosters kalas :) Vi har varit på katrinedalskrogen med släkten och ätit gott i eftermiddags och firat lillasyster som blir 22 imorn!
 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan och se på Solsidan!

kycklingröra med pesto och fetaost

Det här är en av mina favorit röror till en god sallad. Så krämigt och gott!
 
Stek ca 600 g kycklingfilé (får ej bli bränd)
När kycklingen har svalnat, lägg den i en bunke, rör i en halv burk pesto och några hackade soltorkade tomater
Låt stå i kylskåpet och marinera i ett par timmar (går bra med 1 timme också)
Ta ut bunken och rör ner ett paket tärnad fetaost och 2-3 dl fet creme fraich
Gör en god sallad med ruccola och servera tillsammans med röran, jag lovar att du kommer gilla det :)
 

min lilla sjukling

 
Det blev en promenad upp till vårdcentralen idag. Nellie klagade över att hon hade ont i ena örat så då frågade jag om jag skulle ringa doktorn. Då började hon stor tjuta och hade inte ont i örat längre när jag frågade, men jag märkte ju på henne att hon hade ont eftersom hon tog sig för örat och grät hela dagen från och till. Så jag ringde och bokade en telefontid, och när de väl ringer upp sitter Nellie bredvid mig och hör vad jag säger till doktorn om att hon har ont i örat, och då börjar hon grina igen. Hon ville absolut inte åka till doktorn!! Men jag fick som tur var en tid några timmar senare för undersökning. Och det var så, hon hade en öroninflamation i höger öra och även ögonfluss. Det blev inge antibiotika till en början då det oftast på barn över 2 år går över av sig själv, så vi skulle avvakta tills på fredag och se om hon mår bättre. Så det blir att hon får vara hemma från dagis hela veckan.
 
Nu sover hon sen strax efter fem och Novalie somnade nyss. Rickard är iväg och hjälper en kompis, så nu ska jag njuta av lugnet och inte göra mycket alls. Jo jag ska nog läsa en tidning som kom på posten idag :) Får väl se hur länge det tar innan Nellie vaknar och har ont. Det har inte blivit mycket sammanhängande sömn på nätterna då Nellie vaknar några gånger i timmen och skriker.. nu vakna hon...stackarn..

målning av huset & boden

Just ja, jag kom på att jag aldrig visat resultatet av renoveringen av boden som vi gjorde i somras. Så här kommer en före och efter bild :)
 
 
Vi målade även vårat gula tegelhus vitt, såhär fint blev det:
 
 
jag älskar att renovera och inreda, och jag har självklart nya saker på gång :)

envisa Novalie

Idag är jag hemma med Nellie som är sjuk. Rickard har varit hemma med Novalie sen i torsdags eftersom jag har behövt plugga och varit i skolan. Men idag fick han åka iväg och jobba igen, jag har ändå ingen föreläsning idag och imorn så då kan Nellie vara hemma med mig. Antar att det inte blir så mycket pluggande idag heller, men jag får ta igen det sen och passa på att mysa och ha egentid med Nellie istället! Novalie skickade jag iväg till dagis idag då hon inte haft feber på två dagar och var mycket piggare.
 
Jag tror inte jag har stött på något barn som har så mycket vilja och envishet som Novalie har. Vart kan hon ha fått det ifrån? ;) När hon var liten bebis hade hon ju kolik så då var det en jobbig period, och efter att de försvann så har hon alltid varit vädigt mammig och vill alltid bli buren och få det precis som hon vill. I början gjorde vi ju som hon ville eftersom det var synd om henne när hon hade ont i magen och så, man var trött på allt skrik och ville bara få henne nöjd. Och jag tror att det är det som "straffat" oss nu, för hon blir helt, alltså jag menar HELT tokig såfort det blir minsta lilla fel enligt henne. Hon ska bestämma allt, allt från vad hon ska äta till vad hon ska ha på sig. Hon tror också att hon är så stor så hon bara kan ha trosor som Nellie. Men hon förstår ju inte varför det inte går. Det finns dagar som jag kan erkänna att detta är väldigt väldigt jobbigt! Men självklart så älskar jag henne precis lika mycket för det. Det kan märkas för när hon tex. har gjort sig illa och är ledsen så blir jag också ledsen, egentligen ska jag väl visa mig stark och trygg, men det är inte alltid så lätt! Rickard sa här om dagen att Novalie tror säkert att hon är en bebis, men samtidigt så tror hon ju att hon är så stor ibland och kan allt. När Nellie var några månader yngre än Novalie till och med så var hon storasyster redan och kändes så självständig och mogen. Och det är allt annat än vad jag kan säga att Novalie är. Ett bevis på att syskon kan bli väldigt olika. Fast jag kan ju säga att Novalie är ganska bra på att visa en helt annan sida när vi har gäster eller är borta hos någon. Hon är alltid den som charmar folk och är inte särkilt blyg, vårat lilla bustroll!
 
Fast vi älskar dig så mycket Novalie!
 
Just jag, jag började ju skriva om Nellis potträning, jag hann nog bara skriva del 1, men då kanske det får bli en del 2 senare idag då. (För er som inte vill läsa detta så kom ihåg att jag skriver mycket för min egen skull) :)

måndag 8 oktober

Var jätte längesen jag loggade in här nu, och de har ju gjort om blogg.se också ser också :) Jag har blivit sugen lite då och då att slänga in ett inlägg, men det är ofta något som kommer emellan. Jag började ju plugga i slutet på augusti och sen dess har det gått i en rasande fart. Vi har hunnit med 1 skriftlig examination och 1 salstenta, och snart dax för nästa skriftliga examination att vara inlämnad! Sen så är det massa gruppuppgifter där i mellan! Så nu vet jag vad jag ska göra de närmaste åren i alla fall :) Jag jobbar lite extra som vikarie inom skolan under tiden jag studerar, och än så länge känns det rätt. Men det är ett jobb med många uppgifter!
 
Sen så händer det lite spännande saker fram över att se fram emot, men det uppdaterar jag er om vid ett senare tillfälle ;)
 
Just nu är jag sååå trött efter att ha totalrenoverat svärföräldrarnas sovrum förra veckan när de var i Spanien. Vi bodde där då hela familjen så att jag och Rickard kunde greja när barnen gått och lagt sig. Så det blev sena kvällar, samtidigt som novalie blev sjuk i torsdags och har sovit ganska dåligt på natten! Men bara att bita ihop och köra på, nu ska jag åka till skolan och göra ett grupparbete innan vi har föreläsning i eftermiddag. Hoppas vi hörs snart igen :)
 
hade inga nya bilder på datorn nu, så det blev en gammal bild på en liten nellie :)
RSS 2.0