söndag 25 november

 
har jobbat hela veckan och på min lediga tid har jag faktiskt inte haft någon lust att blogga. veckan har bestått av att måla, måla och måla. nu är nästan hela butiken färdigmålad. imorn ska vi börja flytta saker från den gamla butiken och börja packa upp varor och prismärka. på lördag öppnar nya butiken, det blir nog en rolig men lång vecka. ska jobba måndag-söndag.
 
idag har vi haft städ och rensar dag. vi har sorterat och rensat ut kläder ur barnens garderober. tvättat bilen, tvättat fönster och satt upp några julljusstakar. haft pannkaksbrunch och fika med morfar och åsa.
 
nu är jag helt slut och novalie vill inte sova idag. har precis lämnat över henne till rickard. jag tänkte läsa lite bloggar, titta på solsidan och sen ger jag upp för idag!

nellie har hittat ett par jeggings

 
Nellie har hittat ett par Jeggings från lindex som gärna skulle finnas i hennes garderob :) Jag ska ta och rensa barnens garderob nu igen tänkte jag. Men jag såg häromdagen att det var just jeans som det var lite glest av. Julklappstips, skulle tippa på storlek 104.

frånvarande

hej! det var visst ett tag sen jag var inne och skrev här. det beror på att det har gått magsjuka på dagis i veckan så jag lät barnen vara hemma med mig då när jag ändå skulle vara hemma. för nu imorn börjar jag ju mitt två veckors projekt jobb så då blir det tillbaka till dagis igen. hoppas på att magsjukan har dött ut där borta!
 
igår kväll var vi på 50-års fest för Ingela. mycker människor, mycket god mat och en novalie som höll igång på dansgolvet till klockan var strax innan 11. hon gick alltså på 4-5 timmars övertid. men jäklar vad hon dansade, hon bjöd upp de flesta och sa bara "kom kom" så roligt att se :) storasyster hade myslördag hos morfar istället.
 
lite suddigt, men härlig bild!
 
i fredags var jag och köpte målarbyxor, så jag ser ut som en riktig målare ;) mina som jag har hemma är blåa från början men är nog mer åt det vita hållet nu men all färg på. så ett par nya vita målarbyxor var jag tvungen att ha. det ska bli skönt att komma iväg och göra någonting nu några veckor. fast på tisdagarna kommer jag fortfarande att vara lärare i skolan.
 
nu har vi precis varit förbi hemma hos rickards föräldrar och ätit av den goda tårtan som den bjöds på igår, marängtårta :)
 
 

julklappar

jag tänkte lägga ut några saker som barnen önskar sig i julklapp. någon gång under nästa år kommer vi troligen att flytta till ett lite större hus och jag vill då göra ett pyssel rum till barnen :) ett rum med plats och förvaring för allt :)
 

 
Allt dessa ovan kommer från Ikea.
 
Sen finns det ju massa annat pyssel som blandade pärlor att göra armband/halsband av, band/snören till det, lim, glitterfärg/glitterpennor, klistermärken, vattenfärg, saxar som klipper olika mönster mm :)
 

bak familjen

 
igår var vi igång och bakade igen. när jag inte kan träna så blir det lätt att jag drar igång och bakar istället. egentligen är det ju tvärtom man borde göra, att när man tränar så får man unna sig lite mer. men jag är verkligen en antingen eller person. antingen äter jag allt när jag vill eller så tar jag bort allt onyttigt. men nu måste jag lära mig att det inte är så bra! när hälsenan känns bra igen får jag börja promenera några gånger i veckan bara men samtidigt tillåta mig att baka och äta gott. mitt liv består till stor del av att laga mat och baka, och hur tråkigt skulle det vara att inte få äta det man gör :) jag skulle gärna vilja jobba med mat/bakning på nått sätt, men det är inte det lättaste i en småstad. ska jag läsa till bagare eller konditor så måste jag vara borta på veckorna också ..
 
igår bakade vi i alla fall en vit chokladkladkaka, åt det hos tina förra veckan och blev så förtjust. vet inte varför jag aldrig har gjort en kladdkaka på vit choklad förut.
 
jag gjorde enligt detta recept:
 
2 ägg
2 dl socker
100g smör
100g vit choklad
2.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och socker tills det blir poröst
3. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen och därefter äggsmeten
4. Rör (försiktigt) ner mjöl och vaniljsocker
5. Häll ner smeten i en smord form
6. Grädda i 15-20 minuter (OBS: jag hade den inne 9-10 min, blev perfekt)
7. Pudra med florsocker och låt kladdkakan svalna innan du serverar med bär (hallon passar perfekt!)
 
jag ställde den att svalna utomhus nån timme och ställde sedan in den i frysen. ta fram ca 5 minuter innnan den ska ätas. mums!
 
 

tråkigt inlägg - arg

absolut inget intressant inlägg alls, men jag är så irriterad just nu. alltid när jag kommer igång med träningen så blir det nått. nu har jag fått en hälseneinflammation som heter duga. jag överpronerar på båda mina fötter så därför behöver jag ha ordentligt uppbyggda skoinlägg som ortopeden har gjort till mig. och jag använder dem jämt när jag går och springer, men ändå så har jag åkt på hälseneinflammation, beror nog på att det inte går att bygga upp med inlägg så mycket som det skulle behövas på mina mongo fötter! nu knastrar det i senan när jag vrider på foten och det har bildats en stoor knöl i mitten av senan. åhh vad arg jag är..... jag älskar att springa. sist var det knät som tog skada istället, det blir också felbelastat i och med hur mina fötter är uppbyggda..
 
nää, nu går jag och tar en bite brieost och går och lägger mig! Jobb väntar imorgon.

helgen

oj så fort den här helgen gick, men det beror nog på att det har varit fullt upp! fredagens badhus besök gick jätte bra fast att jag hade med båda två. både nellie och novalie verkade uppskatta det jätte mycket. de åkte rutchkana och plaskade runt, inge rädd för vatten dom inte. jag själv tycker inte alls om vatten, men badar såklart för deras skull. vi badade drygt en timme, sen blev det duschning, och frukt i den lite svalare bastun :)
 
gårdagens besök på lek & buslandet med nellie och hennes tremänning vart jätte lyckat, jag och alex mamma hann knappt med de små busarna i labyrinterna. vi kom ju knappt förbi en del hinder, vart tom svettig av att springa efter dom! vi åt även där och de små fick köpa med sig lite lördagsgodis hem.
 
idag är det ju fars dag så vi har varit runt och fikat/ätit hos våra pappor. har hunnit med ett lättare styrkepass på gymet också, vill börja köra lite styrka också så att man kan få tillbaka lite muskler! :)
 

fredag 9 november

idag har jag gjort allt utan att suttit still i alla fall. klockan ringde 05.20, löptur i kylan med hög musik i lurarna, såå skönt det var. ritat och lekt med lera tillsammans med barnen. dagislämning, promenad, dammsugit, dammtorkat golven och skurat badrummet. lucnh. hämtat barnen. men nu sover båda så jag har slagit ner rumpan i soffan! lika bra att vara överdrivet aktiv när man har krafter till det :)
 
när de vaknar ska vi ju åka till badhuset, jag lät båda sova middag idag så de orkar med att bada ett tag :)
 

jag önskar mig

jag önskar mig detta påslakanset (Margareta Kingsize heter det) från hemtex, OBS! storlek 230x220. Alltså ett dubbeltäcke (som jag önskat mig av mamma i julklapp) tycker det skulle vara mysigare med ett stort täcke tillsammans :) och detta påslakan är ju så fint i santinvävd kammad bomull!
 
Så tips till dig pappa ;)
 
(fick precis ett sms att det dessutom är 30% rabatt på varlfi vara för medlemmar t.o.m 14 november)

torsdag 8 november

sitter framför nyhetsmorgon i min sköna ektorp fåtölj och bara tar igen mig, jag har tillåtit mig det nu när jag har den möjligheten. sen vi fick barn så är man inte van att vara hemma själv och bara göra just ingenting.
 
på jobbfronten så går det ganska segt, jag har sökt många jobb, endast fått ett svar, ett jobb jag inte fick. men vad de gäller de andra jobben så är det många som inte ansökningstiden har löpt ut än, så vi får väl så med tiden. men nu är det ju bara en vecka kvar innan jag ska jobba i två veckor också, så då har jag ju att göra.
 
jag är en person som gillar att planera och ha struktur och rutiner i mitt liv, men just nu i och med att jag är arbetssökande och springvikarie och jobbar lite här och var så blir jag lite förvirrad i situationen. men det ska nog bli ordning och reda nångång :) jag ser till att ha rutiner och planera fritiden så gott jag kan istället. så nu är det planerat t.o.m lördag em.
 
idag när jag hämtat dem på dagis och novalie har sovit middag så ska vi till tina och freja på lite lek & fika. sen blir det veckohandling.
 
imorn ska jag och en barndomskompis åka till badhuset med våra barn, får se hur det går ;) men det ska bli jätte kul! på kvällen blir det fredagsmys med älsk!
 
lördagen är också planerad och klar sedan länge, pappan jobbar, jag och annica ska åka med de "stora" barnen till lek & buslandet i örebro, och de små barnen har vi skaffat barnvakt till. efter lek & bus blir det att åka och käka nånstans tillsammans, skulle tippa på McDonald´s ;)
 
roliga och planerade dagar framöver :) visst är det skönt att ha vissa dagar utan några som helst planer också, men oftast vill jag ha det planerat i förväg..
 
oj vilket babbel det blev, jaja, sån är jag i alla fall, sätt en diagnos om du vill ;)
 
 
gammal bild när nellie var liten. och vad smal jag var, inte lika roligt att hoppa i bikinin nu med 10 kg extra på kroppen, men men, jag ser ju ut som jag gör och älskar livet ändå. det viktigaste för mig är att min familj mår bra!

äta ur frysen

 
hur mycket frysmat köper man inte och "samlar" på sig. vi bestämde oss för att äta ur frysen innan vi köpte massa nytt och se så tomt det är (två paket köttfärs, och lite bröd och isklampar) nu har vi ju en liten frys uppe i köket också, men det är inte mycket kvar i den heller. det blir ju ekonomiskt också eftersom man inte behöver slänga en massa gammalt, och dessutom så kommer nog denna månads matkonto att vara betydligt lägre än annars ;) så nu kan det inhandlas ny fräsch mat och stoppas i frysen igen :) vad mycket man hade som man inte visste!

längtar

högen med julklappar växer och växer. i år längtar jag verkligen efter jul. förra julafton firades med min mammas släkt och utan mina barn, så en julafton utan barn vill jag inte vara med om igen!! i år så delar vi nog på dagen och firar med mammas släkt först och sen med rickards släkt på em/kvällen. så barnen kan vara med oss båda hela tiden :) jag har också fått ett sug efter att julpynta lite, annars brukar jag aldrig göra det, knappt en julstjärna i fönstret! men i år får det bli nått i alla fall :)

planering och sortering

mötet med lärarna gick bra idag. men det är inte bara inte, det krävs mycket planering och det ska skrivas omdömen osv. men det blir nog roligt också :) jag har suttit och planerat så gott som första dagen nu, hinner ju fixa lite när de har rast och så också. jag kommer att ha NO, en svenska lektion och en bild lektion.
 
nu tänkte jag sätta mig och kolla ut bilder till fotoböcker som jag tänkte beställa. vill ha en för nellies första år och en för novalies. och sen tänkte jag göra gemensamma fotobäcker för tiden efter det :)
 
lilla nellie
 
 

lärarvikariat

idag har barnen varit på dagis i tre timmar bara, mellan 8 och 11, så tiden bara rann iväg. nu har vi precis ätit lunch och novalie sover middag medans nellie vilar i soffan. snart kommer även åsa som ska ta hand om de små nån timme medans jag ska iväg och träffa en lärare för lite planering. jag har nog inte berättat för er kom jag på. för ca två veckor sedan ringde rektorn från en skola här i degerfors och frågade om jag skulle vilja ha ett vikariat fram till jul. det är en lärare till en 4:a som ska gå ner i tid så jag kommer att ha hennes klass varje tisdag. perfekt att göra någonting i alla fall, och få nya erfarenheter! så imorgon drar det igång :)
 
 
 
 

lördag 3 november

 
idag fick vi sovmorgon till strax innan sju, vilken lyx!! då kom nellie gåendes in till oss och ställde sig vid min sida och sa: mamma, det börjar bli ljust nu ;)
 
så vi knallade upp och gjorde iordning frukost, äggmacka fick det bli för mig som skulle ut och springa. idag åkte vi upp till råbäck allihopa, nellie gick med båtsman och novalie fick sitta i en "ryggsäck" på pappans rygg, det tyckte hon om, men pappan fick ont i axlarna :) 2 varv blev det för mig, totalt 5,4 km, kändes lagom, men det var tungt eftersom det är så kuperat där!
 
nu har vi precis duschat och funderar på vad vi ska göra till lunch. sen ska vi åka till kronhallen och köpa oss en varsin påse lördagsgodis :)
 

fredag 2 november

redan klockan åtta imorse var vi på lekparksdejt med tina och lilla freja. efter en stunds lek i parken gick vi hem till oss där barnen fick leka ett tag till, men det var tre trötta barn. men skönt med trevligt sällskap!
 

på dejt

ikväll ska jag och min älskling åka till örebro på dejt, bara han och jag!
 

nova bus

 
idag ville jag ha min lilla plutt hemma, fast hon egentligen har tid på dagis. men det är skönt att få lite egen tid med dom ibland också. direkt efter att vi hade lämnat nellan på dagis så åkte novalie och jag in till karlskoga och lämnade mitt cv på en butik som jag tänkt på ett tag. så får jag hoppas att det blir nått av det :) när vi gick förbi yoghurt hyllan så ville ju novalie såklart ha en risifrutti, och jag med! jag köpte den nya smaken saffransguld. tyckte den var jätte god, så prova den ni!
 
RSS 2.0