vilka är ni?

skulle va kul och veta vilka ni är som är inne på bloggen och kikar. lämna gärna en kommentar med vem du är vettja :) tack!

mys


 

sitter här och lyssnar på musik och myser med min stora tjej. novalie sover middag och rickard är ute på några ärenden. vi skaffade ett spotify konto igår äntligen..! så nu kan man lyssna på vilken musik man vill. igår vart jag så träningssugen, så ikväll tänkte jag ge mig iväg på ett easyline killer pass. träningskläderna är redan på ;) går iof runt i det nästan dagligen nu när man ändå bara är hemma!

måndag 20 juli

vädret sken upp till slut idag. då åkte vi in till kalle och mathilda på en fika. och det dröjde inte länge innan ungarna ville slänga sig i deras utebad. kanske blir så att vi också sätter in det efter att vi byggt en ny altan, för de tyckte att det var riktigt kul!



sommartavla



 

jag hittade denna fina somriga tavla när jag var på öob igår, och den var bara tvungen att följa med mig hem!

rosenrot

 

här hemma är det några som är trötta! men nellie och jag är fulla av energi. vi har tvättat nästan alla fönster, men nu slog vi oss ner i soffan en liten stund innan de andra vaknar. jag har köpt rosenrot till rickard (och mig) för att få lite mer ork och energi, men än så länge verkar det inte ha fått någon effekt, inte på mannen i huset i alla fall!

 

"Rosenrot är ett uppiggande kosttillskott som ger dig ny energi, kraft och en känsla av att hela kroppen påverkas positivt."

 

 

ska bli spännande och se om det ger någon verkan på rickard som ofta känner sig trött och orkeslös.

skor

sitter och funderar på vilka skor jag ska välja. jag har "lånat" hem två stycken för att känna vilka som känns bäst. jag var ju hos ortopeden för ett tag sen för att få nya skoinlägg. och nu vill ortopeden att jag ska gå i stabila skor även till vardags, så då behöver jag ett par nya. men nu kan jag inte bestämma mig vilka jag vill ha. så jag tar nog båda två :) då kan jag ha de svarta till vardags och de färgglada som nya träningsskor! båda är av märket asics, de är de enda skorna som jag kan ha då de är av de bredare modellen som passar mina fötter. dom kanske inte ser så roliga ut, men väldigt sköna i alla fall!


grebbestad 25-28 juli

då har det varit dött här ett tag igen. det beror på att vi har varut iväg på en liten minisemester till grebbestad. vi åkte dit i onsdags kväll och kom hem i eftermiddags. vi var där med min pappa och hans fru, de känner några som har ett hus där som vi fick låna några dagar. det låg bara 200 m från havet och vädret kunde inte bli bättre de dagar som vi var där, så det var kanon! just nu är jag så trött så jag orkar inte skriva mer, men här kommer några bilder.















världens tråkigaste inlägg ..

usch vad dåligt jag mår. kände att jag hade lite ont i halsen igår, och även imorse. men idag sen lunch tid har det bara blivit värre och värre. nu kan jag inte svälja, gapa och knappt prata. känns tom lite läskigt eftersom jag är själv hemma med barnen. tänk om jag vaknar upp och är helt tjock i halsen så att jag inte kan andas! det värker så mycket så jag inte orkar vara vaken längre, jag får försöka lägga mig och sova och hoppas på att må bättre imorgon!

saknar dig

sitter här i min ensamhet och äter brieost och saknar min älskling så oerhört mycket! kom hem snart!


potträning del 1

nu har vi satt igång med potträning här hemma. nellie har ju absolut inte velat vara utan blöja tidigare, men idag bestämde jag mig för att det var dags att bli av med den. så imorse när hon vaknade tog jag av den och så fick hon ingen ny. jag började med att visa henne alla fina trosor som hon har fått och förklarade att hon är en stor flicka nu som kan vara utan blöja och gå på toaletten eller pottan istället. det går ju inte att tvinga barn till att gå på pottan, men jag ställde fram pottan i badrummet och sa till henne att hon får säga till när det är dags att gå. det verkade som hon tyckte det var väldigt kul att springa fram och tillbaka till pottan och kissa lite. för hon såg väl att jag blev glad när hon lyckades och ville visa sig duktig igen :)

men några olyckor har skett idag. vi var iväg en sväng till fia och emil, då råkade hon både kissa på sig och göra nummer två. men det var bara att tvätta och byta om och fortsätta. vi åkte vidare till pappa och åsa också och där kissade hon på sig igen. men sen gick hon på pottan och kissade några gånger där också. de gäller att inte bli arg när olyckorna sker utan istället förklara vad man ska göra när man är kissnödig. man får ju ha några ombyten med sig när man åker iväg.

nu när jag skulle lägga henne så ville hon inte att jag skulle ta av trosorna istället, då ville hon inte sova med blöja. men jag tyckte att hon kunde ha det på natten ett tag till i alla fall.

 

novalie satt med som stöd :)

morgonpromenad

idag efter frukost så tog vi oss ut på en liten promenad, blev bara 3,5 km men bättre än inget i alla fall. barnen är inte så villiga att sitta stilla i vagnen allt för länge, så i slutet av promenaden så fick de också gå.



bra musik i öronen gör promenaden betydligt lättare!

lördag 21 juli

vilken underbar första dag på semestern, strålande sol hela dagen! imorse sov vi ända till halv sju. vi myste en liten stund tillsammans i sängen innan vi gick upp och åt frukost. när vi såg att det var så fint väder så packade vi iordning strandväskan och gjorde matsäck. redan klockan nio åkte vi ned till stranden, kände att det var dags att passa på när det ändå var fint väder. för förra sommaren så var vi nere vid stranden max två gånger tror jag. men det är mycket att få med sig när man åker ensam till stranden med två barn! men vi hade det så mysigt på stranden med kycklingsallad till lunch. efter vi hade ätit packade vi ihop då de började blåsa så och vart kallt, novalie fick sova middag i vagnen sen åkte vi vidare till pontus och annica och barnen. där hade barnen det så skoj och lekte medans annica och jag tog igen oss på en filt i solen. lite lördagsgodis slank ner i barnens magar också!

lagom till det var dags för middag åkte vi hemåt. vi stannade förbi på kronhallen och köpte redbull som jag var så sugen på, och barnen valde apelsin festis. sen så har vi badat tillsammans allihopa och blivit rena igen, vad smutsigt allt blir på sommaren! får dammsuga varje dag för allt gräs och all sand som dras in, men det är ju så det är ;) novalie sover redan och nu ska jag gå och lägga nellie också, sen blir det egentid för mig. tänkte läsa lite bloggar och titta på sommarkrysset. känns lite ensamt nu tredje dagen utan min man, och det är två hela dagar kvar innan han kommer hem till oss!


semester

igår firade jag in semestern med denn goda dryck. tillsammans med mathilda och frida så bakade vi även pizza och hade fredagsmys!

blondinbella

nu ska jag ta en dusch, sen tänkte jag ta min egentid till att lägga mig och läsa lite. jag köpte två stycken pocket böcker när vi var i ullared förra helgen. och en av dem var blondinbellas egoboost. boken handlar om att "boosta sitt ego" och våga tro på sig själv! hon tar bland annat upp en hel del om komplex, vänner och kärlek. jag har inte hunnit läsa så mycket ur boken ännu, men jag tror självlart att man tar åt sig och känner igen sig i en hel del som hon skriver om. vad man väger är inte det viktigaste i livet, det viktigaste är att lära sig älska sig själv och kunna lägga fokus på annat. som blondinbella säger "en person som lägger stor vikt vid siffran på vågen missar mycket kul i livet"


torsdag 19 juli

idag har det varit en seg dag på jobbet. det är väldigt lungt nu när det är semester tider, men det känns bara skönt nu när jag snart ändå ska sluta! det känns som att jag bara sitter och väntar in tiden nu...

idag har barnen varit hos farmor medans jag har jobbat. rickard är i tyskland och ska kolla på formel1. jag är inte avundsjuk alls då de ska åka 160 mil (enkel resa). de är borta ändå tills måndag natt, men jag saknar honom redan! tur jag har mina godingar hemma i alla fall. men imorn på dagen får de vara hos farmor igen, tror de ska åka till berget och hälsa på djuren :)

när vi kom hem från jobbet idag kom annica och barnens tremänning charlie hit och lekte. så stora de små har blivit, nu leker de verkligen! annica hade med sig en lchf kaka och jordgubbar som vi mumsade i oss. sen när de hade åkt hem och novalie hade gått och lagt sig så tog nellie och jag tag i bakningen. blev ju tvingad att baka till jobbet eftersom det är sista dagen imorgon, men nellie och jag hade så mysigt och lite egen tid så det gjorde ingenting! för en gångs skull så lyssnade hon hyffsat på mig i köket.

klart att man får slicka ur bunken när man är klar ;)



slutresultatet, choklad cupcakes

filmmys


 

blev ingen löptur idag heller, istället blir det filmmys med chips och min älskling, hihi! ;)

onsdag 18 juli

 

såhär såg det ut hos oss igår kväll - två små tjejer som inte ville sova. nellie har börjat slå novalie och jag vet inte riktigt hur man ska hantera det. jag tycker jag är där och säger till att man inte får göra så hela tiden, men det går in genom ena örat och ut genom det andra. men det är väl så barn fungerar! men ibland så kan de faktiskt leka riktigt bra och det är då man blir så glad att de har varandra. på bilden har de byggt ett tåg och novalie har däckat :)

 

idag är det bara 2 dagar kvar till semester. 5 veckors semester innan skolan börjar! nu har jag jobbat i över ett år så det känns verkligen som att det är dags för semester. vi har inga större planer. vi vet att vi vill åka till kolmården med barnen och sen även till stugan i avesta och vara där i några dagar. men vi planerar nog senare utefter vädret. nu hoppas jag verkligen på en solig augusti månad! då blir nellie även 3 år och jag 24 år. ska börja klura lite på vad vi önskar oss också. tänk att min lilla tjej blir hela 3 år!

nellie

vad stolt man blir som förälder när man ser sånt här. här är våran goa nellie med i saxins header :) bilden är tagen i oktober 2011. vi har även nästan samma bild som en förstoring i vårat sovrum. jag vill dit igen och ta mer kort på barnen, för vi fick inte något bra kort på den lilla damen i huset.. kanske något man ska önska sig i födelsedagspresent!

målning

det här pågär hemma hos oss just nu. nu har vi bara sista gaveln kvar att måla, sen är vi klara! vi har dragit lite på att måla den sista sidan eftersom vi måste ha en så stor ställning. men nu äntligen är vi (rickard) igång. han får ta den här sidan som är säker på ställning och stege, så tittar novalie och jag på ;) men jag har ju faktiskt målat större delen av övriga huset :) före- och efterbilder kommer inom kort. blev som ett helt nytt hus! mycket fräschare!


söndag 15 juli

idag började morgonen klockan sju hos oss, skönt med lite sovmorgon! jag och barnen klev upp först och slog igång äggkokaren och dukade fram vid frukostbordet. en stund efter frukost så tog jag med mig nellie ut på ett träningspass, var alldeles för längesen sist! pga sjukdom och ärligt talat en stoor lathet som kommit över mig. jag har inte haft lust eller motivation till att träna och då har jag helt enkelt låtit bli! men idag kände jag att det var dags, det är ju så skönt när man väl kommit igång, men det är lika lätt att ramla tillbaka till latheten igen. men jag ska försöka att komma ut ett par dagar i veckan i alla fall. idag blev det först en promenad ner till svärföräldrarna för att hämta vagnen som var där, nellie var så hurtig och gick med mig halva biten (sen fick jag leka häst och hon ryttare) :) när vi väl hade vagnen så fick nellie hoppa i där och jag stoppade i lurarna i öronen och bara njöt av musiken och tog en skön löptur. det blev en sväng vid älven och sammhället och det var så skönt, men jobbigt också!


 

min goding ville också ha träningskläder på sig!

 

 

nu har vi nyss ätit en så god lunch, pepparrotslax med färska räkor. jag använder mig av ett recept från en väldigt bra lchf blogg - http://56kilo.alltforforaldrar.se/ hon har jätte många goda recept, och man behöver inte äta enligt lchf för att använda sig av dem, bara att ta potatis/ris/pasta etc till istället.

 

lärarstudent!

idag fick jag jag äntligen det posivtiva beskedet som jag har väntat på i så många månader nu. jag kom in på universitetet till hösten och jag kommer att läsa grundskollärare åk 1-3. jag har redan tackat ja och sagt upp mig från mitt nuvarande jobb, och jag tror att det kommer bli jätte bra det här! jag har valt en distansutbildning så att jag kan lägga upp mina studier lite friare och få allt att passa in med familj och eventuellt lite vikarierande som förskollärare och grundskollärare.


La Familia

Hej! Vad roligt att ni har hittat hit. Ni kanske vill veta vilka den här familjen består av. Här nedanför så ser ni min sambo Rickard, Nellie 3 år och Novalie 1,5 år. Tyvärr så har jag ytterst få bilder på mig själv då jag hellre tar kort på andra i min omgivning och så tycker jag inte om att vara med på bild, men jag ska försöka få tag i en bild även på mig själv. Jag kommer att skriva på den här bloggen mest för mig egen skull, men det är såklart jätte roligt om det finns fler som tittar in och läser här också. Jag kan inte säga hur ofta bloggen kommer att uppdateras utan det beror på hur mycket tid & lust jag har :)







Testar

Testar att lägga upp ett inlägg
RSS 2.0